Πρόεδρος: Βασιλική Σακκά
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Φ.Π.Ψ.της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα: «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και Αξιολόγησης») με ειδίκευση στη Διδακτική της Ιστορίας.
Η διδακτορική της διατριβή αφορά στο πεδίο: Ιστορία και Εκπαίδευση Ενηλίκων(Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Δίδαξε σε σχολεία , υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος, Σ.Ε.Ε. Δίδαξε στο ΕΑΠ (ΜΠΣ Δημόσια Ιστορία και Εκπαίδευση). Έχει εργαστεί για τη σύνταξη Π.Σ. Ιστορίας (2011, 2018), την εκπόνηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έρευνες σε θέματα συναφή (Διδασκαλία της Ιστορίας, Δημόσια Ιστορία, Προφορική Ιστορία και Σχολείο, Διδασκαλία Ολοκαυτώματος, Αντιλήψεις και Στάσεις Εκπαιδευτικών που διδάσκουν Iστορία, Οπτικός Εναλφαβητισμός κ.ά.). Μέλος του Δ.Σ. της EUROCLIO (European Association of History Educators) από το 2006 και πρόεδρος της Ένωσης για το διάστημα 2010- 2012. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα(2019-2023).
Γενική Γραμματέας: Μαρία Φραγκουλάκη
Φιλόλογος (Φιλοσοφική ΑΠΘ), υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια
εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος.
Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του ΔΣ του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση
στην Ελλάδα(2019-2023).
Ταμίας:Γιούλη (Αγγελική) Χρονοπούλου
Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και Διδακτορικού από το ΕΚΠΑ. Υπηρέτησε ως φιλόλογος εκπαιδευτικός, ως Σχολική Σύμβουλος και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στην περιοχή της Νότιας Αθήνας για περίπου μια δεκαετία, αλλά και για 4 χρόνια ως στέλεχος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης (με αντικείμενο την παραγωγή εκπαιδευτικών ταινιών). Το βιβλίο της «Ο δρων λόγος – Ρητορική και Φιλοσοφία στο έργο του Σοφοκλή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νήσος, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα, σε συνέδρια και ημερίδες. Ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη διδασκαλία της Ιστορίας, με εστίαση στην αξιοποίηση εικαστικών έργων και δημόσιων μνημείων, στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος κ.ά. Είχε δημιουργήσει το δίκτυο σχολείων για την Προφορική και Τοπική Ιστορία στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και έχει επιμεληθεί, μαζί με την Τασούλα Βερβενιώτη το εγχειρίδιο «Προφορική Ιστορία και σχολικό πρόγραμμα».
Προσωπική ιστοσελίδα: http://users.sch.gr/achrono/wordpress/
Μέλος: Ευγενία Αλεξάκη.
Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από το ίδιο τμήμα το 1990. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches Institut) του Freie Universität του Βερολίνου, όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 1996. Το 2012, με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright (Fulbright Art Scholar) διεξήγαγε έρευνα σε θέματα κριτικού οπτικού γραμματισμού, ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο School of the Arts του Columbia University/New York. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πατρών, Ιωαννίνων, ΕΚΠΑ, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Αττικής, καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ). Είναι, επίσης, μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Ιστορίας της Τέχνης (Deutscher Verband für Kunstgeschichte), του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Έχει επιμεληθεί ατομικές και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (iset), στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Αθηναίων, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Συναγωγή της Κέρκυρας. Από το 2012 συνεργάζεται με τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (European Research Executive Agency/REA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως αξιολογήτρια ερευνητικών προτάσεων και προγραμμάτων σύμπραξης ευρωπαϊκών φορέων
Μέλος: Ιωάννα Δεκατρή
Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1999. Από το 2012 έως σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄ Διεύθυνσης Δ.Ε.Αθήνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη «Διδακτική της Ιστορίας»και υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ. Έχει σχεδιάσει, διοργανώσει και υλοποιήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς σε θέματα Πολιτισμού, Δημόσιας Ιστορίας, Διδακτικής της Ιστορίας, Ψηφιακής Ιστορίας, Δικαιωμάτων και Πολιτειότητας. Έχει δημοσιεύσει κείμενά της σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Έχει λάβει μέρος σε καινοτόμα, ερευνητικά, πιλοτικά, ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστ. υπεύθυνη, μέλος ομάδας, συντονίστρια, επιμορφώτρια, συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού σε συμβατική καιψηφιακή μορφή. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους φορείς σε επίπεδο επίσημης Πολιτείας, Τ.Α., ΑΕΙ, Ιδρύματα, ΜΚΟ/ΑΜΚΕ, Κοινωνίας των Πολιτών, κ.ά. Είναι μέλοςτης Επιστημονικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος τηςΒουλής «Βουλή των Εφήβων» από το 2016. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδροςτου Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (2019-2023)